A što s otpadom

Ova ekološka slikovnica naučit će mlade ekologe kako naša djelovanja utječu na planet. Otkrijte šokantne činjenice o otpadu koji proizvodimo i kamo on odlazi. Jeste li znali da svaka četkica za zube koja je ikad napravljena još uvijek postoji? Ili da Pacifičkim oceanom pluta hrpa smeća dvaput veća od površine Teksasa?

Ali nije sve tako crno. Osim što objašnjava gdje griješimo, A što s otpadom? pokazuje i što činimo dobro! Otkrijte aktualne planove spašavanja mora, programe raznih država koji već sada imaju pozitivan učinak, te kako otpad može biti pretvoren u nešto korisno. I najmanja promjena pomaže našem planetu!

 

Preporuka knjižničarke:

Da smo prije samo 50 godina prosječno dijete upitali što je to ekologija vjerojatno ne bismo dobili ni približno točan odgovor. No u današnje vrijeme, sve je više sadržaja orijentirano na ekološki odgoj kao bitan segment odrastanja. Više da i ne postoji mlada osoba koja ne bi svojim riječima mogla objasniti pojam ekologije, zagađivanja, recikliranja i brige za okoliš. Ova mala enciklopedija za spas planeta daje nam uvid u problem otpada i onečišćenja, deforestacije i naravno konzervacije. Primjerima potkrepljuje obnovljivost materijala, recikliranje te realizaciju ekološki učinkovitog kućanstva. Ukoliko ste najmlađe članove svoje obitelji odlučili poučiti o tim pitanjima, toplo preporučamo ovu prekrasno ilustriranu knjigu, koja će nadamo se potaknuti i Vaše dijete na osviješteno promišljanje o prirodi, otpadu i našem planetu.

Promjena veličine fonta
Kontrast
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.