Kako manje misliti

Ljudi koji previše misle, oni s dominantnom desnom polutkom mozga, čine nešto malo više od 10 posto stanovništva. Za ljude s dominantnom lijevom polutkom mozga (90 posto stanovništva) postoji samo jedan tip inteligencije: njihova vlastita. To je ona inteligencija koja se može mjeriti testovima inteligencije.
Previše razmišljanja pritom se smatra anomalijom, čak i kao prokletstvo za one koji s time žive. Vjerojatno će biti potrebno još prilično mnogo vremena prije nego što se ta vrsta kompleksnog mišljenja počne proučavati kao ono što jest – neurološka posebnost koja nije ni bolest ni hendikep.

 

Preporuka knjižničarke:

Za sve naše mlade obožavateljice „young adult“  romana stigao nam je još jedan s potpisom dobro nam znane spisateljice Jenny Han. Nakon uspješnice o Lari Jean Covey u knjigama Dečki koje sam voljela, PS još uvijek te volim i Uvijek i zauvijek Lara Jean, dolazi nam i Shug, o mladoj Annemarie koja je sa svojih 12 godina uvjerena da na ovom svijetu ne postoji grozomornija sudbina od one da imaš 12g i krećeš u viši razred. Pored toga nekako je brzo narasla, razvila se i popjegavila po nosu i po ničemu nije posebna i lijepa. Biti će potrebno točno 176 stranica knjige da je svijet oko nje razuvjeri i da ona sama počne shvaćati koliko je zapravo posebna i prelijepa.

Kategorije: ,
Promjena veličine fonta
Kontrast
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.