Klub istražitelja ubojstava četvrtkom

U spokojnom umirovljeničkom naselju, četvero vrlo različitih prijatelja sastaje se jednom tjednom kako bi istraživalo nerazriješena ubojstva.
Ali kada se okrutno ubojstvo dogodi baš na njihovu pragu, “Klub istražitelja ubojstava” četvrtkom zateći će se u žarištu svojeg prvog aktualnog slučaja.
Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron možda su na pragu osamdesete, ali još se ne daju.
Hoće li ova neobična, ali genijalna ekipa uspjeti uhvatiti ubojicuprije negoli bude prekasno?

 

RECENZIJA KNJIŽNIČARKE:

Richard Osman britanski je voditelj koji se odjednom bacio u spisateljske vode i svojim prvim romanom, za koji i sam kaže da je najbolji dosad, pogodio u srž crnohumornog krimi romana.

Osim što je radnja romana smještena u neočekivanu sredinu, spokojno umirovljeničko naselje, i sami protagonisti su neočekivano raznoliko društvo umirovljenika sumnjive prošlosti, nadobudnih biznismena, policajaca sa znatnim viškom kila, kriminalaca raznih etničkih pripadnosti i bivših svećenika sa svitom odavno mrtvih opatica. Radnja je glatka, teče i bez poteškoća raspliće se priča o ne jednom, ne dva, već tri ubojstva. Klub istražitelja sastanči četvrtkom u jedinom slobodnom terminu u sobi za sastanke, prekapajući po starim policijskim dosjeima tražeći neriješena ubojstva koja će secirati i u tipično opuštenom, umirovljeničkom ritmu privesti krivca pravdi. A kada se dogodi ubojstvo u njihovoj neposrednoj okolini, društvo će prionuti istrazi gotovo jednakim entuzijazmom kojim bi prionuli ispijanju bio čaja i jedenju kolača iz Lidla te pritom nasmijati i šarmirati čitatelja.

Promjena veličine fonta
Kontrast
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.