Nebo u kavezu

1940.-tih gorljivi pripadnik Hitlerove mladeži otkriva kako njegovi roditelji iza lažnog zida u njihovoj velikoj kući u Beču skrivaju mladu Židovku Elsu.
Njegova prvotna sablazan pretvara se u znatiželju, zatim u ljubav i opsesiju. Nakon nestanka roditelja, jedino on zna da je Elsa u kući, jedino je on odgovoran za njezin život.
Johannes je ujedno i manipulator i žrtva manipulacije. Užasava se kraja rata: boji se da će ostati bez Else, da će nestati njihova veza koja oscilira između strasti opsesije, ovisnosti i ravnodušnosti, ljubavi i mržnje.

 

Preporuka knjižničarke:

Što se može dogoditi kada gorljivi pripadnik Hitlerove mladeži otkrije da njegovi roditelji u kući skrivaju mladu židovku?

Može se dogoditi opsesivna i mračna ljubav, koja će i nakon završetka rata nastaviti uništavati živote dvoje mladih, ratom duboko ranjenih ljudi.  Roman je ujedno i svjedočenje o  načinu na koji je njemačka nacionalna propaganda utjecala na formiranje mladih i ranjivih umova. Knjiga Nebo u kavezu poslužila je i kao predložak za film JoJo Rabbit koji je osvojio Oskara za najbolji scenarij.

 

Kategorije: ,
Promjena veličine fonta
Kontrast
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.