Ovo će boljeti: Tajni dnevnik mlađeg liječnika

Kakav je život mlađeg liječnika? Pa, radni tjedan traje u pro sjeku 97 sati, odluke koje mogu nekome spasiti ili oduzeti  život donose se na dnevnoj bazi, i sve je to obilno zaliveno raznim tjelesnim tekućinama. A, da, i bolnički parking zarađu je bolje od vas. Zvuči suludo?

Dnevnik u koji je bez cenzure, hrabro i iskreno zapisivao bilješke nakon neprospavanih noći, beskrajnih dana i propuštenih vikenda, poslužio je kao temelj za knjigu koja je istovremeno urnebesna, zastrašujuća i bolno dirljiva. Iako se radi o britanskom sustavu javnog zdravstva (NHS), situacije i problemi su univerzalni. Pripremite se: saznat ćete sve što ste željeli o pravom životu liječnika, profesionalno i osobno, kao i pokoji podatak koji  možda radije ne biste čuli.

 

Preporuka knjižničarke:

Ako ste ikad sumnjali u stručnost i požrtvovnost svog liječnika, bili ste donekle u pravu. Manjak sna i novaca znatno može umanjiti želju za vađenjem „slučajno“ zametnutih daljinskih upravljača iz rektuma pacijenata.  To nam sam govori i mladi liječnik Adam Kay koji je svoje šestogodišnje liječničko iskustvo sažeo na stotinjak stranica urnebesno smiješnog i ljudski potresnog romana pod nazivom Ovo će boljeti. Roman koji vam već samim naslovom govori da ćete čitajući ovu knjigu saznati i neke pojedinosti koje možda niste željeli znati no zasigurno će Vas  potaknuti da više cijenite ljude u bijelim kutama

Kategorije: ,
Promjena veličine fonta
Kontrast
Ova web stranica koristi kolačiće i traži vaše osobne podatke kako bi poboljšala vaše iskustvo pregledavanja.